Fruitteelt en akkerbouw behandelingen

Veel teeltproblemen zijn direct of indirect te herleiden tot het watergeefsysteem. Als waterbehandelingsspecialist ervaren we dagelijks dat waterkwaliteit al jaar en dag onderbelicht is. Die waterkwaliteit is een complex samenspel van meerdere factoren: regelgeving, apparatuur, de seizoenen en inkomende en circulerende waterstromen. Watergeefsystemen hebben het niet makkelijk: vaak ingegraven of in de lucht, in de volle zon. Kilometers lang, meestal meer buiten gebruik dan dat er water mee wordt gegeven.
Het is algemeen bekend dat bron- of grondwater meer dan de gewenste hoeveelheid ijzer en andere onopgeloste delen bevat. Deze stoffen zijn vaak met het blote oog niet zichtbaar. Na verloop van tijd laten druppelaars of inlijnslangen toch afgifteverschillen zien of raken verstopt. Zeker in de zomerperiode is dat ongewenst, omdat de behoefte aan water met voedingselementen bij de plant dan het grootst is. Te weinig of zelfs geen water voor het gewas kan leiden tot een forse opbrengst reductie, die tot wel 50% of meer kan oplopen. 

Bacteriën in bronwater

Daarnaast kan bronwater ook bacteriën bevatten die het water een zwavelachtige lucht geven (de typische rotte-eierenlucht). Deze lucht verraadt al dat de waterkwaliteit te wensen overlaat. Hierdoor kunnen de opgeloste zuurstofwaardes ook nogal eens laag uitvallen.

Er zijn meerdere producten op de markt die een van de bovengenoemde problemen kan aanpakken Er was echter nog geen product dat het ijzer, de onopgeloste deeltjes én de zwavelachtige lucht tezamen te lijf gaat. Daarom introduceert CH2O Agriguard F. Het is een zelf ontwikkeld waterbehandelingsproduct dat als een kant en klare oplossing aan het irrigatiewater wordt toegevoegd. Resultaat: een open druppelsysteem met een perfect afgifte en een optimale opbrengt per hectare, tegen een betaalbare prijs. Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Bekijk hier onze Fruitteelt en akkerbouw behandelingen

Fruitteelt en akkerbouw behandelingen

In de buitenteelten wordt veel grondwater gebruikt. In grondwater zit veel ijzer dat in de praktijk snel voor verstoppingen zorgt. Deze verstoppingen zijn vaak hardnekkig en nadat de verstopping is opgetreden ook niet meer op te lossen. Toch is de oplossing heel eenvoudig: door het meegeven van Agriguard F. Geen verstopte druppelaars meer, terwijl het middel voedselveilig, eenvoudig en goedkoop in gebruik is.

Lees meer...
Agriguard F voor een goed werkend druppelsysteem

Agriguard F is een samengesteld product dat op een eenvoudige manier de afgifte van de druppelaars in de buitenteelten waarborgt. Via een beveiligd doseersysteem en een vat wordt Agriguard F tijdens het water geven toegevoegd aan het irrigatiewater, waardoor meststoffen opgelost blijven. Daarmee is het een zeer effectieve en goedkope oplossing met maximaal rendement, die een goede afgifte van het watergeefsysteem garandeert.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...