Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

De zilver-gestabiliseerde vorm is goed terug te vinden in het water, ook wanneer verder in het systeem water wordt opgevangen en gecontroleerd op de dosering van Oxiline-50. Door de sterk verbeterde stabiliteit blijft deze vorm van waterstofperoxide nog steeds de vertrouwde oxiderende werking behouden. Na reactie valt het middel uit elkaar in zuurstof en water. Verder worden er geen andere bijproducten gevormd.

Doseersysteem belangrijk

De keuze voor een goed beveiligd doseersysteem is bij het gebruik van Oxiline-50 bijzonder belangrijk. In een pomp die te lang niet wordt gebruikt, kan waterstofperoxide uit elkaar vallen. Dit geeft luchtbellen in de pomp. Wanneer deze niet goed weg kunnen, stopt het doseerproces zonder dat de gebruiker het merkt. De combinatie van een eenvoudige doseercomputer met de juiste pomp voorkomt dit.

Daarnaast is het goed om overdag veel lagere doseringen mee te geven dan de doseringen aan het einde van de dag. De laatste 5 tot 7 druppelbeurten van de dag moet de dosering voldoende hoog zijn zodat het druppelsysteem de hele nacht ermee vooruit kan. CH2O heeft daarvoor een beveiligd en betaalbaar waterstofperoxide doseersysteem ontwikkeld met drie voordelen:

  • Er kan met verschillende doseringen worden gewerkt
  • Het systeem detecteert automatisch luchtbellen
  • Indien noodzakelijk geeft het systeem een alarm

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u dan gerust contact met ons op. Bent u niet tevreden dan kunt u altijd gebruik maken van onze niet tevreden geld terug garantie. Gezien de ervaringen van collega kwekers zal die kans bijzonder klein zijn!

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...