Klantreview: De teelt is nog nooit zo stabiel geweest

Jaap van der Meer teelt al meer dan 25 jaar Zantedeschia’s en doet dat nu als teeltmanager voor Vreugdenhil Bulbs & Plants, onderdeel van Decorum. “In díe 25 jaar heb ik best wel wat voorbij zien komen: uitval, knollen die toch niet helemaal goed zijn en ziektekiemen doorgeven in de teelt. Ook nu hebben we nog weleens te maken met problemen, maar dan hebben we het vrijwel direct onder controle.” vertelt Jaap. “Zantedeschia’s zijn gevoelige soorten, daar staan ze om bekend. Maar sinds we gebruik maken van Sure Flow van CH2O is onze teelt nog nooit zo stabiel geweest.”

Het totaalplaatje wordt meegenomen

In de afgelopen jaren is de manier van telen veranderd. Vanuit de wettelijke richtlijnen, vanuit verwachtingen en vanuit eigen ervaring. Waar voorheen gedacht werd aan het toepassen van chemische gewasbescherming, omdat het een relatief goedkope oplossing is en vanuit de mind-set: baat het niet, dan schaadt het ook niet. Past het niet meer bij de maatschappelijke en hygiënische manier van werken. Daarom heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants, locatie ’s-Gravenzande, er zes jaar geleden voor gekozen om gebruik te maken van een uv ontsmetter voor de behandeling van het water. Toch kregen zij de teeltproblemen niet onder controle. 

“En dat is eigenlijk heel logisch”, wist Wilfred Vijverberg van CH2O te vertellen. Met een uv ontsmetter wordt het water alleen in de ontsmetter zelf behandeld, maar blijft de rest van het watergeefsysteem onbehandeld achter. Dit terwijl Sure Flow chloordioxide mee gedoseerd wordt met het gietwater en daardoor het gehele irrigatiesysteem schoonmaakt en schoonhoudt. “Zo logisch was het voor mij op voorhand niet.” bekent Jaap. “Maar in het gesprek heeft Wilfred laten zien dat hij precies weet waar hij over praat. Hij heeft niet alleen kennis van zijn product, maar ook van het kweken van planten.”

Verbluft door het resultaat

“Toch verbaast het resultaat me keer op keer weer. Een week geleden hebben we alle systemen op een van onze locaties laten onderzoeken. Alles was brandschoon en kraakhelder. Dat zijn bevestigingen waar je naar op zoek bent, want verder moet je maar vertrouwen op de werking.

Wat ook zo’n mooie bevestiging voor ons was, was toen een monteur langs kwam voor het onderhoud van de watergeefunit. Nadat hij zijn werk uitgevoerd had kwam hij naar me toe: ‘zo jullie systeem is wel heel erg schoon, dat zie je niet heel vaak.’” 
 
“Wat ik vooral fijn vind is dat ik met CH2O een sparringpartner heb gevonden. Een partij die eerlijk advies geeft en niet alleen naar zijn eigen stukje kijkt. In dit geval waterbehandeling. Als ik een foto stuur van een situatie en de metingen onder een bepaald niveau komen, dan staat er vaak diezelfde dag nog iemand op de stoep.” 

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...