Hygiëne speelt een steeds grotere rol bij kwekers. Verschillende virussen wil je als kweker tegen gaan en daarbij is een hygiënische werkwijze een vereiste. Wilfred heeft zo zijn bedenkingen bij een te hygiënische werkwijze. “Iemand vertelde mij ooit: ‘Hoe sterieler het wordt, hoe groter het probleem.’”

Om zijn uitspraak toe te lichten haalt hij een voorbeeld aan: “Vroeger ging een gezin met twaalf kinderen één keer per week in bad. Het twaalfde kind ging als laatste in datzelfde bad. Destijds had niemand last van eczeem. Nu staan we elke dag onder de douche en hebben mensen er wél last van. We moeten uitkijken dat het niet te schoon gaat worden en dat je de beschermlaag er telkens afhaalt.

Om het watersysteem goed te laten werken, willen we de leidingen graag 100% schoon hebben, zodat er geen verstoppingen ontstaan. Echter het irrigatiewater daarentegen hoeft niet 100% schoon te zijn, maar we moeten wel zorgen voor een lage organische druk. Een plant heeft nou eenmaal goede bacteriën en schimmels nodig om te kunnen ontwikkelen. ”

Lees het volledige artikel hier. 

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...