Klantreview: Sure Flow een verantwoorde keuze

Dagelijks worden ongeveer 45.000 rozen verkocht en verwerkt door Roseworld. In minder dan 24 uur na de oogst vinden zij hun weg naar de wereldwijde bloemenmarkt. “En dit is niet eens onze hoogste prioriteit” vertelt Dave van Leeuwen van Roseworld. “Wij vinden het belangrijk dat alles wat wij doen een winst is voor ons als mensen én de omgeving om ons heen. Op ieder niveau houden we daar rekening mee, zo ook met de behandelingen die nodig zijn om ons gietwater schoon te houden. Sure Flow chloordioxide is een verantwoorde keuze met mooie resultaten.”

“Voor het ontsmetten van ons water maakten we al sinds jaar en dag gebruik van een uv ontsmetter in combinatie met Super FK. Een oud principe dat als zeer betrouwbaar aangeschreven staat. Jaarlijks voerden we metingen uit om ons water te kunnen beoordelen op basis van feiten en cijfers. Toch zagen we vervuiling in ons systeem, wat verder op bleef lopen. Langzaam kwamen we op een punt dat verbeteringen echt nodig was. Om niet zomaar overhaaste beslissingen te nemen ging ik in gesprek met bekenden, om zo informatie in te winnen. Een vriend tipte mij om eens contact op te nemen met CH2O.”

“Nu – zo’n 9 jaar geleden – heb ik die stap gezet. CH2O gebruikt naast de chloordioxide ook een actief chelaat wat als basiselement in de Sure Flow chloordioxide oplossing aanwezig is. Dit zorgt er voor dat ook alle (neergeslagen) meststoffen in de oplossing blijven of weer in de oplossing genomen worden. Dit in combinatie met de kennis die zij hebben, hebben mij overtuigd: zet die doseercomputer maar neer. Zo kunnen we afwisselen met het meegeven van chloordioxide, waterstofperoxide of biostimulanten. Een afwisseling waar onze teelt het ontzettend goed op doet.” aldus Dave. “Jij eet toch ook niet iedere dag bloemkool?” vervolgt hij.

En dan gaat het natuurlijk niet altijd goed. Ik kan me nog goed een moment herinneren dat in 2020 de pH waarde helemaal onderuit ging. Natuurlijk precies op een zaterdagmiddag, en dan ook nog eens tijdens de kwalificatie van Formule 1. Direct na mijn telefoontje stapte iemand van CH2O in de auto om een meting te komen doen: het water in de put gaat goed, bij de units gaat alles goed, gelukkig staan de rozen er nog goed bij. Maar waar zit de kink in de kabel dan? Bleek dat iemand van een ander onderhoudsbedrijf aan de knoppen had gedraaid, waardoor het zuur omhoog gezet was en de pH als een baksteen onderuit ging. Wanneer je net 8 weken nieuwe planten in je warenhuis hebt staan, dan schrik je je helemaal kapot. CH2O was zeer scherp en had binnen 1 uur na mijn telefoontje de probleem achterhaald en bracht de rust weer terug. Die zaterdagmiddag werden alsnog alle waardes teruggezet naar de oude standen door het installatiebedrijf. CH2O heeft ons hier echt enorm geholpen en uiteindelijk, ondanks het feit dat het zaterdagmiddag was, deden ze dit allemaal voor eigen rekening in eigen tijd en dat verdient een groot compliment!

“En hier raakt Dave direct het grootste voordeel van regelmatig metingen uitvoeren.” vult Wilfred van CH2O aan. “Ook op momenten dat het goed gaat en het niet nodig lijkt. Zo kun je op een moment van terugval direct terugvallen op oude waardes waarop het wel goed gaat. Zo ben je er kort bij.”

 

Ieder voordeel heeft ook zo zijn nadeel

“Sure Flow chloordioxide heeft vele voordelen, maar ook een klein nadeel: het verlaagd de pH waarde van je druppelwaarde iets. Hoeveel, dat ligt aan de hoeveelheid bi-carbonaat in het water. Als ik het systeem aan en uit zet zie je hier een verschil in ontstaan. Gelukkig is dat zo minimaal dat het geen problemen geeft. Anders zou ik het niet mee durven geven.”

“Zou dit voor mij wel een probleem zijn, dan weet ik dat ik terecht kan bij CH2O om hierover te sparren en tot een beste oplossing te komen die voor mij werkt. Dat persoonlijke en meedenken is ook direct de meerwaarde die ik zoek in een partner. Op ieder vlak in de onderneming gebeurt er zoveel. Ik zoek partners om mij heen die me volledig kunnen ontzorgen op de vlakken waar zij verstand van hebben, zodat ik er zelf geen omkijken naar heb. In CH2O heb ik dat gevonden op het gebied van goed gietwater.”

 

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...