Reservoir CH2OT

De Reservoir CH2OT is bedoeld om het schoonwater bassin of de regenwater silo’s mee te behandelen. Heel belangrijk is echter wel dat het water in het bassin of de silo in beweging gehouden wordt. Dat kan door het water aan de ene kant van het bassin op te pompen en die er diagonaal aan de andere kant van het bassin weer terug in te pompen of met een grote robuuste fontein die het water onderin weg zuigt en er aan de bovenkant weer uit pompt. In een silo is het beter om met een dompelpomp of een Vital Oxidizer beluchtingssysteem te werken.

Het idee is dat de organismen in beweging gehouden worden, aangezien die uit eigen beweging zelf niet in contact komen met de aanwezige algen en/of organische vervuiling. Door het rondpompen van het water gaan zij zich verder ontwikkelen. Het doel is om de in het water aanwezige organismen te activeren zodat er gezond en voedzamer water ontstaat. 

Hoe werkt het Reservoir CH2OT?

De Reservoir CH2OT is ontwikkeld als celstimulator voor micro-organismen die actief zijn op zowel aeroob als anaeroob gebied. Als een cel door Reservoir CH2OT wordt aangespoord, werken de biokatalysatoren van de cel sneller en dus ook de stofwisseling. Reservoir CH2OT bevordert en versnelt de ontwikkeling van micro-organismen op natuurlijke wijze door de microbouwstoffen en spoorelementen die Reservoir CH2OT bevat.

100% natuurlijk

De Reservoir CH2OT wordt vervaardigd uit kruiden en plantenextracten. Het wordt in de natuur 100% gereduceerd en is niet giftig. Een zuiver natuurproduct.

De toepassing en dosering

De start dosering bij aanvang bedraagt 1,5 tot 2,5 liter per 1000 m3 bassin water. Vervolgens dient er maandelijks 1 tot 2 tot 3 maal een liter Reservoir CH2OT op de gehele bak toegevoegd te worden. Dit ligt helemaal aan de inhoud van het bassin of de silo, de hoeveelheid water die maandelijks verbruikt wordt en de water temperatuur/periode van het jaar. Reservoir CH2OT werkt tot 4 graden Celsius in het water. Daaronder gaan de organismen in rust. De Reservoir CH2OT is verkrijgbaar in 20 liter Jerry cans.

Technische oplossing om mee te doseren

CH2O heeft diverse mogelijkheden om onze bestaande doseerapparatuur uit te breiden, zodat deze ook de biologische producten mee kunnen geven. Het micro doseersysteem schakelt dan automatisch over van de chloordioxide of waterstofperoxide over op het meedoseren van de biostimulant. Zodra de biologische injectie klaar is, schakelt hij weer automatisch over naar de ingestelde dosering van de chloordioxide of waterstofperoxide. Let wel, dit geldt voor het systeem van de 3en 4e generatie. 

Zelf kleinschalige groei proeven doen

Het is mogelijk om een groeiproef te doen. Om een goede proef te doen is het altijd belangrijk een vak te behandelen door deze in tweeën te delen. De ene helft krijgt dan voedingswater en de tweede helft krijgt dan hetzelfde voedingswater met een toevoeging van Root CH2OT. De mee te geven hoeveelheden per 100 liter voedingswater bedragen:

20 cc Reservoir CH2OT

Mocht u aan de hand van bovenstaande informatie nog vragen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag.

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...